Tisk širokega formata za osebno rabo

Tisk širokega formata za osebno rabo

Splošne teme 0 Komentar

Velika večina tistih, ki se redno ali občasno srečujejo s tiskanjem, je vajena uporabe standardnih pisarniških formatov A4. Ta velikost je prevladujoča pri pisarniških, osebnih in drugih dokumentih, zato so zanjo prilagojeni tudi številni tiskalniki. Med temi je ponudba neverjetno pestra, tako da je zelo enostavno najti optimalno rešitev za praktično vsako potrebo. Že za nekaj deset evrov so na voljo tiskalniki za osnovno osebno rabo, naprednejši pisarniški tiskalniki pa bodo navdušili še tako zahtevne uporabnike.

Pri izbiri naprave za tisk širokega formata ni takšne svobode. Ker se na večje dimenzije tiska predvsem v poslovnem in industrijskem okolju, so naprave prilagojene za tovrstna opravila, običajno pa so tudi zelo drage in nepraktične za uporabo doma. Z razvojem sodobne tehnologije pa so se na trgu seveda pojavili izdelki, ki zapolnijo tudi to nišo, predvsem je to storil proizvajalec canon. Tisk širokega formata je namreč možen tudi za osebno rabo, če si posameznik priskrbi tovrsten tiskalnik canon ali katero drugo znamko tiskalnika.

Širokoformatni tiskalniki za osebno rabo

Pri večjih formatih izbira seveda ni tako pestra kot pri standardnih velikostih.

Za tiste, ki pri velikosti niso posebej zahtevni, bodo zadostovali A3 tiskalniki, pri katerih se še najdejo ugodne naprave za osebno rabo. A3 tiskalniki so po ceni in zmogljivosti primerljivi z običajnimi A4 tiskalniki, zajemajo enake cenovne in kakovostne razrede. Tudi ponudba je še dokaj pestra.

Že pri formatu A2 pa je bistveno manj izbire, četudi so na voljo naprave, ki še ne predstavljajo pretiranega finančnega bremena.

S pravimi širokoformatnimi tiskalniki, ki tiskajo na A1 format oziroma papir širine 24 palcev in več, vstopimo med poslovne uporabnike, za katere je ponudba spet širša, cene pa so še vedno dostopne za tiste domače uporabnike, ki bodo napravo pogosto uporabljali in so pripravljeni vanjo tudi investirati. Naprave za tisk širokega formata preko 24 palcev so za osebno rabo večinoma že predrage, prevladujejo pa tiskalniki canon različnih modelov.

Author

Back to Top