Donosno investiranje za začetnike

Donosno investiranje za začetnike

Splošne teme 0 Komentar

Najbolj donosno investiranje je tisto, s katerim začnemo kar se da zgodaj. To je nasvet za vsakega začetnika, ne glede na to, koliko sredstev imajo na voljo za investicijo – splača se začeti takoj, saj se obresti kopičijo skozi leta in lahko naredijo ogromno razliko na dolgi rok. Ravno zato je veliko povpraševanja po različnih investicijskih možnostih, ki so posebej prijazne do začetnikov.

Problem je v tem, da je težko dobiti investicijsko platformo, ki bi bila tako prijazna do uporabnika, kot je naša domača banka. Mnogi se zato preprosto sprijaznijo s tem, da je denar najbolj varno naložen na bančnem računu. A tam sredstva z inflacijo v resnici izgubljajo vrednost, zato se splača preleteti nekaj dobrih možnosti za donosno investiranje, ki bodo po godu tudi začetnikom.

Donosno investiranje preko spleta

Težko bi našli bolj prijazno opcijo od investiranja preko spleta. Dandanes lahko kar preko spleta naložimo svoj denar v različne investicijske možnosti. Nekatere platforme delujejo izključno preko spleta in nudijo tudi mobilno aplikacijo in druge posebne prednosti, ki so začetnikom zelo naklonjene. Predvsem to velja za nekatere zelo aktualne opcije:

  • Kriptovalute
  • Zavarovana posojila
  • Delnice

Vse te investicije so dostopne preko spleta, po navadi tudi preko mobilnih aplikacij. Postopki so pravzaprav podobni in hitro lahko dobimo platforme, ki nam omogočajo enostavno investicijo. Opraviti bo treba le registracijo in potrditi svojo identiteto, nato lahko na investicijski račun nakažemo denar in začnemo s trgovanjem.

Z vidika zahtevnosti je tak postopek povsem primerljiv z registracijo na kakšni spletni trgovini, tako da verjetno ne bo povzročal težav. Treba je sicer predložiti identifikacijske dokumente in morda povezati svoj bančni račun, a tudi to ni posebej zahtevno. Bolj moramo paziti na to, da najdemo res donosno investiranje z nizko stopnjo tveganja. Enostavni postopki niso edina prioriteta!

Tudi donosno investiranje je lahko varno

Začetniki bodo gotovo cenili varne investicijske opcije. To so tiste, pri katerih ne bomo v trenutku nepazljivosti ali nesreče izgubili celotnega zneska. Splača se začeti z varnimi investicijami, tudi če te ponujajo nekoliko nižje donose. Dodatna prednost je ta, da lahko vložimo le majhne zneske, ponekod lahko začnemo recimo z desetimi evri, torej tudi morebitna izguba ne bo velika.

Najti je treba ustrezen kompromis, iščemo varno in donosno investiranje. Nekatere varne možnosti so presenetljivo donosne, to recimo velja za zavarovana posojila, začetniki se pogosto odločajo tudi za vzajemne sklade in ETF sklade.

Koliko denarja prinaša donosno investiranje?

Pogosto se začetniki osredotočajo predvsem na pričakovane donose. Ravno to je namreč glavna atrakcija investicij, gotovo želimo z njimi nekaj zaslužiti. A tu moramo biti precej pozorni. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da bomo v želji po velikih zaslužkih izbrali kakšno tvegano investicijo. Pametno je ostati pri varnih opcijah, ki imajo nižje donose, a ponujajo zanesljiv pasivni prihodek. Obresti so še vedno lahko precej visoke, zavarovana posojila imajo recimo lahko tudi 8-odstotno obrestno mero, kar je vsekakor zelo donosno investiranje. Če začnemo dovolj zgodaj, se začnejo hitro kopičiti tudi zaslužki od takšnih investicij, še posebej na dolgi rok.

Author

Back to Top