Poceni tiskanje – kako ga doseči?

Poceni tiskanje – kako ga doseči?

Splošne teme 0 Komentar

Poceni tiskanje je želja vseh nas. Dobra novica je ta, da lahko sami veliko naredimo za to, da bi bili stroški tiskanja čim nižji.

Nakup tiskalnika

Če je naš cilj, da bi čim bolj privarčevali na sprotnih stroških tiskanja, torej pri papirju in črnilu, moramo o tem razmisliti že takrat, ko se odločamo za nakup naprave. Poceni tiskanje je v veliki meri pogojeno tudi z varčnostjo pri porabi črnila samega tiskalnika. Nekateri so pri tiskanju bolj potratni, drugi manj. Pri nekaterih tiskalnikih boste imeli visoke stroške s tiskanjem barvnih strani, medtem ko bo tiskanje črnobelih strani izjemno poceni. Vedeti morate torej, kakšnega tiskanja se boste posluževali v največji meri in temu prilagoditi izbiro tiskalnika. Ker lahko velike stroške predstavljajo nakupi kartuš, se lahko odločite tudi za poseben tiskalnik, ki lahko deluje brez njih, saj vsebuje poseben predalček, v katerega enostavno vlijete črnilo. Na tak način naredite tudi nekaj dobrega za okolje

Tiskanje na dnevni bazi

Poceni tiskanje pa je možno tudi na vsakodnevni ravni. Veliko lahko naredite sami s tem, da prilagodite nekatere nastavitve tiskanja na način, da boste privarčevali na papirju in črnilu. Vsekakor je prva stvar, da tiskalnik nastavite na samodejno obojestransko tiskanje. Na tak način se bodo stroški za porabo papirja takoj prepolovili. Nato izberite varčen način tiskanja, pri čemer je kakovost natisnjenega nekoliko slabša, vendar v primeru, če gre zgolj za gradivo, ki ga nameravate uporabljati za lastne potrebe ali za izmenjavo med sodelavci, ni nobenega problema. Ko izbirate tip pisave za tipkanje v Wordu, izberite tako, ki je čim manjša in ožja. Na tak način boste dosegli poceni tiskanje. Lahko se odločite tudi za to, da na eno natisnjeno stran date dve elektronski strani. Verjetno ni treba posebej poudariti, da so barvne kartuše dražje od črne, zato, če se le da, tiskanje izvajajte brez barv, le v črno-belih odtenkih.

Author

Back to Top