Kako znižati stroške za barvno tiskanje?

Kako znižati stroške za barvno tiskanje?

Splošne teme 0 Komentar

Večina podjetij v svojih pisarnah poleg klasičnega črno belega printanja uporablja tudi barvno tiskanje, saj je velikokrat potrebno natisniti dokumente z barvami, najsi gre za marketinške materiale, izdane račune, pogodbe in drugo. Pri tem pa je tisk z barvami nekoliko dražji, saj so tudi barvne kartuše dražje od kartuš, ki imajo le črno črnilo.

Podjetja zato skušajo znižati stroške printanja, ne glede na to, ali uporabljajo pisarniški printer ali pa koristijo številne funkcije multifunkcijske naprave, ki poleg printanja nudi še skeniranje in fotokopiranje dokumentov. Nov tiskalnik v novejših modelih lahko nudi bolj optimizirano izpisovanje črnila na papir, vendar pa podjetje z nakupom zmogljivega tiskalnika ne more toliko prihraniti, kot bi prihranilo z mesečnim najemom tehnologije za printanje.

Barvno tiskanje z neprekinjenim dotokom črnila

Velik del stroška pri printanju predstavlja nakup kartuš s tonerjem. Bolj obremenjene pisarne lahko z uporabo enostavnega pisarniškega printerja porabijo do dve kartuši s tonerjem na mesec. Vse to pa zvišuje stroške tiska. Če pa podjetje najame pisarniški printer pa ne potrebuje dokupovati kartuš, saj je v fiksno ceno mesečne najemnine za uporabo tehnologije vključena tudi zaloga kartuš.

Ponudnik storitve najema nudi ekološko in stroškovno učinkovito rešitev za črno belo printanje in tisk z barvami, saj kartuše uporabljajo neprekinjen dotok črnila z optimalnim izpisovanjem potrebne količine črnila na papir. Tako printer ali multifunkcijska naprava porabita le en set kartuš v svoji življenjski dobi, ne glede na količino natisnjenih dokumentov.

Kako na stroške za barvno tiskanje vplivajo servisne storitve?

Za podjetja, poleg nakupa kartuš, predstavljajo velik strošek tudi servisne storitve in storitve za vzdrževanje tehnologije za printanje. Vse to pa zvišuje tudi stroške za tisk na mesečni ravni. Podjetje mora tako plačati vsako posamezno popravilo programske ali strojne opreme pri zunanjih ponudnikih. Pri multifunkcijskih napravah pa so pomembni tudi redni vzdrževalni pregledi, kar podjetje ponovno plača po polni ceni.

Najem multifunkcijske naprave ali pisarniškega printerja pa ima v ceni vključeno brezplačno servisno storitev, ki jo izvajajo serviserji na terenu. V primeru, da se na napravi pojavi okvara ali napaka, lahko podjetje pokliče tehnično podporo, katera napoti serviserje v podjetje. V fiksno ceno najemnine so vključeni tudi rezervni deli in začetna namestitev opreme.

Optimizacija tiska s prilagojenimi paketi najema

Podjetje lahko še dodatno optimizira stroške tiska v pisarni tako, da se odloči za cenovno ugoden paket po meri. Tako lahko najame pisarniški printer ali multifunkcijsko napravo, ki nudi funkcije in zmogljivost, ki zadosti vsem potrebam po printanju, fotokopiranju in skeniranju. Na voljo so osnovne naprave za črno belo printanje ter naprave za barvno tiskanje. Izbira pa je odvisna predvsem od potreb podjetja.

Author

Back to Top