Izbira prave multifunkcijske naprave za v pisarno

Izbira prave multifunkcijske naprave za v pisarno

Splošne teme 0 Komentar

Časi, ko je bila ena naprava namenjena zgolj tiskanju, ena le skeniranju itd., so mimo. S hitrim razvojem tehnologije je tudi na tem področju prišlo do znatnih sprememb. Multifunkcijske naprave torej omogočajo vse. Z njimi lahko tiskate, skenirate, fotokopirate in še mnogo več. Gre za izjemno napredne in učinkovite naprave. Se pa pojavi vprašanje: Kako v tem naboru raznovrstnih naprav izbrati tako, ki bo najboljša za vašo pisarno?

Kaj imate na razpolago in kaj potrebujete?

Da bi to ugotovili, morate najprej ugotoviti, katere funkcije je možno dobiti, potem pa razmisliti, kaj od tega je tisto, kar v vašem primeru potrebujete, kakšne so vaše prioritete. Če gre za manjšo pisarno, kjer je le malo prostora za nove pridobitve, bo bolje poseči po osnovnem tipu multifunkcije naprave, ki jo je mogoče postaviti kar na pisarniško mizo. V primeru, če težite k vrhunski kakovosti in raznolikim možnostim tiskanja, pa je bolj priporočljivo, da sežete nekoliko globlje v denarnico in si privoščite samostoječo multifunkcijsko napravo, ki vam bo ponudila številne možnosti.

Razlike med napravami

Če potrebujete multifunkcijsko napravo, na katero boste povezali več računalnikov, morate biti ob nakupu pozorni, da podpira to možnost. Imate namen tiskati le z računalnika ali bi vam prav prišlo tudi tiskanje s pametnega telefona in tablice? V tem primeru se prepričajte, če tiskalnik podpira USB vhod oziroma bluetooth povezavo. Kako pomembna vam je hitrost tiskanja? Zmogljivost multifunkcijske naprave lahko preverite pri vrednosti ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto.

Tiskalniki se med seboj razlikujejo tudi glede tega, koliko listov je možno vanje vstaviti naenkrat. Zelo pomembno je tudi, da veste, s kakšnimi kartušami imate opravka. Bolj enostavne multifunkcijske naprave vsebujejo le dve kartuši – eno črno in eno barvno. V naprednejše pa vstavite črno, rumeno, modro in rdečo. Poleg boljše kvalitete tiskanja je ta možnost ugodna tudi zato, ker vam omogoča optimalno izrabo celotne količine črnila iz vsake kartuše.

Stvari, na katere morate biti pozorni, je torej veliko. Zato je priporočljivo, da si za nakup vzamete čas in zberete vse potrebne informacije, da ne boste obžalovali nakupa, ko bo prepozno.

Author

Back to Top