E-računi za prijetnejše poslovanje.

Izterjava terjatev 0 Komentar

 

Kako pogosto slišimo, da nam je tehnični razvoj, zlasti na področju poslovanja, bistveno olajšal življenje. Pa jo zadostno izkoriščamo? Bi jo lahko še bolj in si s tem še dodatno skrajšali skrbi, ki se dnevno kopičijo? Se e-računi že nahajajo v vašem predalu, ali pa še vedno poslujete s papirjem?

Kaj so e-računi in zakaj bi jih morali ne le poznati ampak tudi uporabljati?

Kot že rečeno, je z razvojem tehnike poslovanje šlo korak naprej. Morda tudi dva. Kako pogosto se vam zgodi, da spregledate kakšen račun. Morda pa ga enostavno založite? Se vam velikokrat zgodi, da račun pomotoma tudi zavržete? Morda se ne dogaja vam, morda se dogaja vašim strankam. Kakor koli že, čisto enostavno se je temu možno ogniti. Kako? E računi vam omogočajo, da se vsi računi, ki jih prejmete, direktno zabeležijo v vaši spletni banki. Seveda je osnovni pogoj, da imate spletno banko. Če je še nimate, potem se že danes zapeljite v vašo banki in si omogočite elektronsko poslovanje.

Kje smo ostali? Z e-računi ne boste pozabili na račune. Računi se shranijo v vaši spletni banki. Če imate ustrezne nastavitve, se lahko za določene račune tudi samodejno izvede transakcija. Seveda je pri tem potrebno biti malce pozoren. Kako si še danes zagotovite e račun? No, če še niste odšli na banko, naj vam povemo, da vam e račun in vse potrebno uredijo kar na banki. Torej dve muhi na en mah. Poleg vsega opisanega pa boste na ta način zmanjšali potrebno po papirju, kar je za velika podjetja še kako koristna informacija. Poleg tega pa boste nekaj storili tudi za okolje.

Author

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top